Mobil Cihazlar ve Bilgisayarlar için En iyi Ücretsiz Ofis Programları
1) Libre Office
Açık kaynaklı ve ücretsiz sunulan LibreOffice' te bir ofis paketinden bekleyebileceğimiz her şeyi bulabiliriz.Tüm Microsof belge biçimleriyle tam uyumlu olan yazılımı, yasal bir şekilde tamamen ücretsiz olarak kullanabiliyoruz.
2) Google Docs, Sheets ve Slides
Platformlar arasında geçiş yapmak, dokümanlarımızı başka kullanıcılarla paylaşmak istiyorsanız Google'ın bu çevrimiçi ofis paketi aradığımız uygulama olabilir. Nereye giderseniz gidin, internet bağlantınız olmasa bile telefonunuzdan, tabletinizden veya bilgisayarınızdan dokümanlarınıza erişebilir, doküman oluşturabilir ve düzenleyebiliriz.
3) WPS Office Free
WPS Office Freen Windows, Linux ve Android için sunulmuş premium bir ofis paketinin Kingsoft tarafından geliştirilmiş ücretsiz bir versiyonu
4) Softmaker Feeoffice
Freeoffice Windows Mac, Linux ve Android cihazlardan ücretsiz indirilebiliyor.
5) Polaris Office
Android kullanıcıları arasında popüler olan bir diğer ofis uygulaması Polaris Office, DOC, DOCX,
PPTXve PDF gibi birçok formatı destekleyen ücretsiz kullanım seçeneği sunuyor.
6) SmartOffice
SmartOffice Word Processing, speadsheets ve Presentations içeren bir başka üceretsiz ofis uygulaması. Android ve İOS cihazlarda kullanılabilir.
7) Microsoft Office
ilk defa 1989 yılında Microsft tarafından tanılan, hem Windows hem de Mac OS X işletim sistemleri için yayınlanan bir ofis programları bütündür. Esasen ofis programları kelimesinin meydana gelmesinin de en büyük nedeni ve doğuş kaynağı yine Microsof office yazlım paketidir. bir işletmenin ofis içerisinde ihtiyaç duyabileceği tüm yazılımları bir arada toplayan Microsoft Office ücretli bir yazılıdır ve iş dünyasında ofis yada kısaca MS Office olarak da adlandırılır.
MS Office Program İsimler
Word: MS office paketinin her sürümünde yer alan kelime işlemci yazılımıdır.
Excel: MS Office'in tablo işlemci programı olan Excel ile çeşitli çizelgeler, tablolar oluşturabilirsiniz. Exceli Word'den farklı kılan en önemli özelliği Excelin içerisinde yer alan formüllerdir.
Outlook: MS Office içerisinde yer alan bir e-posta yardımcısıdır. Bu yazılım aracılığıyla mail hesap oturumuzu açabilir, e-posta gönderebilir ve e-postalarınızı okuyabilirsiniz. Anlayacağınız Outlook üzerinden tıpkı web sürümlerinde olduğu gibi maillerinizle ilgili her şeyi yapabilirsiniz.
Powepoint: İş dünyasına dek en çok kullanılan MS Office yazılımlarından biri olan Powerpoint çeşitli slayt sovları oluşturmanıza yardımcı olur.
Access: veri tabanı yönetim sistemi programıdır. MS Access jet veri tabanı motoru ile grafik kullanıcı arayüzünü aynı yazılım paketi içerisinde birleştirmektedir.
OneNote: kullanıcıların resimler ve daha birçok görsel ögeden de faydalanarak not alabilecekleri bir nevi dijital not defteri yazılımıdır.
Publisher: bülentler, el ilanları ve broşürler gibi birçok şeyi oluşturmanıza yardımcı olan yayıncı programdır. Özellikle pazarlama alanında sıklıkla kullanılan publisher sayesinde görselliği yüksel iletişim sunuları oluşturabilmek mümkündür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder